tisdag 8 oktober 2013

I en frankofils hjärta och minne

Från en rolig tid i Paris. Olof Palme var på statsbesök och Leif och jag var på lunch med honom hos Roland Dumas. Det där blonda hårsvallet är jag alltså. Ljuva sextiotal! 
Foto: Bengt af Geijerstam

Jag är ju en alldeles obotlig frankofil. Som jag berättat tidigare började det väl med min pappas resa till Paris och La Brevière och examensklänningen i trean från Galeries Lafayettes.
Bor man i Sverige är man konstant underförsörjd på information om Frankrike. Svenska medias blickar riktas inte dit. Jag minns hur svårt det var en gång i tiden att vara frilansjournalist med bas i Paris. Det enda de svenska tidningarna ville veta om Frankrike då var om det hänt någonting med svenskar i Frankrike. Oj vilka konstiga artiklar man tvingades sälja ibland för att överleva.
Men det är historia.
Dock längtar jag lika mycket idag efter nyheter och info från Frankrike. Och ja, jag är lite lat med att läsa t ex Le Nouvel Observateur som jag tidigare alltid prenumererade på.
Jag vet att jag har flera likasinnade som ibland läser min blogg så jag vill tipsa om en oerhört informativ och  läsvärd blogg jag upptäckt om vad som händer i fransk politik.

http://www.lindbompafranska.se

9 kommentarer:

cruella sa...

Den läser jag också:-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag vet Cruella.... Var tror du jag hittade den? På en fin blogg där jag längtar efter att du ska skriva mer igen :)

Karin sa...

Kul med Tages blogg, den har jag inte sett förut. Tage har jag dock träffat eftersom hans pappa hade mitt jobb en gång i tiden!

http://cafeexpose.wordpress.com/2007/08/21/%E2%80%9Dpappa-ar-muhammedan%E2%80%9D-%E2%80%93-nya-texter-om-och-av-tage-lindbom/

maggisvarldgmail.com sa...

Tack för detta tips Eva! Alltid intresserad av Frankrike och vad som händer där:)

Marina sa...

Jag har varit i Frankrike rätt många gånger, och har verkligen tyckt om det jag har mött. Problemet är min knaggliga franska, men det finns det ju faktiskt bot för...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin det var lustigt! Världen är liten :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta det är en intressant blogg för dig som är så mycket i Frankrike!!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina, det blir till att plugga ... :)

Karin sa...

PS och rättelse: Tomas, menar jag förstås! Det var Tage som var pappan och en gång i tiden chef för Arbetarrörelsens Arkiv. Samt stridbar debattör inom arbetarrörelsen.