https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 15 april 2014

Jag avskyr tevereklam - tack och lov för de reklamfria kanalerna

Uppriktigt sagt så är det avskyvärt med reklam i TV. 
Hos oss drar vi alltid av ljudet när reklamen kommer. 
Jag väljer mycket hellre nyheterna i TV1 eller 2 framför TV4-nyheterna. Just för att slippa den ofta dumma, ibland sexistiska, ofta fåniga reklamen.

Ibland har jag ändå sett TV4 kanske för att det är en del bra programledare i nyhetsmorgon och för att jag verkligen gillat de lokala nyheterna.
Nu sopas de lokala nyheterna bort i ett penndrag av den nye chefen Casten Almqvist (som enligt en intressant krönika i SvD kallas Casten med kvasten). 
Beslutet att lägga ner de lokala nyhetssändningarna var en manöver i förebyggande syfte i ett företag som går med 648 miljoner i vinst 2013. Reklamen drar in mycket och reklam i TV4 är extradyr eftersom de anses ha hög trovärdighet, högre än slaskkanalerna 3 och 5. 
Men TV4 riskerar att bita sig själv i svansen, skriver Malin Ekman i den intressanta krönikan i Svenska dagbladet om varför de lokala kanalerna läggs ner just nu: "Det är svårt att se tajmingen som något annat än ett symptom på TV4:s och Bonniers kursändring. Bort från de stolta anorna, mot nya pengar och mer kommersialism."

Som tittare har man ju alltid möjligheten att välja bort TV4 när den satsar mer på att bli tramskanal än en kanal med bra journalistik.
Det kommer jag att göra.
Läs den intressanta kolumnen:  här

4 kommentarer:

Karin sa...

Ibland – eller rätt ofta egentligen – sänder jag en tacksamhetens tanke till Bengt Göransson som orkade stå emot när alla, precis alla (SVT, socialdemokraterna, Harry Schein, alla andra partier utom v, marknadskrafterna osv tyckte det var TÖNTIGT att vara emot reklam) krävde att man skulle införa reklam i SVT. Heja Bengt!

Nini sa...

Nu är det ju inte bara lokala nyheter TV4 sänder. De har en hel massa annat också och en del program med. Vad gäller reklam - skaffa inspelningsbar box, spela in allt du vill se, spola förbi reklamen. Så hanterar jag det. Jag ser sällan något i realtid.

Eva Swedenmark sa...

Karin! Bengt, vilken klok kulturminister. Instämmer med dig: Heja Bengt :)

Eva Swedenmark sa...

Nini! Du verkar så bra på att hantera tekniska saker. Jag har ett sådant motstånd mot det. Men jag ska titta på en box, det verkar bra!