onsdag 22 oktober 2014

Resa bort med manuset Hitta Hem


Snart ska jag åka till en romanverkstad i Las Palmas på Gran Canaria som jag anmälde mig till i somras. En sån där sommarkväll då jag surfade omkring och fastnade och tänkte: Jag ska åka! Anmälde mig innan jag hann räkna de fattiga slantarna. Anmälde mig innan jag ens hann ställa mig några frågor eller  tveka.
Hallå Eva ... det var ju just sådana här snabba beslut du längtade efter att ta när du var anställd och uppbunden av alla krav. Klart du ska slå till, sa jag till mig då.

I slutet av månaden är det dags. Med medföljer ett manus jag inte riktigt fått ordning på. Jag har skrivit om. Många gånger. Har ändrat från nutid till dåtid, från jagform till tredje person, har ändrat namn. Men ändå är grundstoffet detsamma och något är det som inte lossnar.
Kanske ligger händelser i boken för nära mig själv.

Men nu ska jag läsa och tänka och tanka intryck och skriva med god hjälp av kursledare Ann och skrivglada kurskamrater.
Tänk om det inte är varmt och sol, jag flyr ju lite novembermörkret? Då får jag helt enkelt arbeta ännu flitigare! Bild från solen i favoritlandet. Vietnam. Så soligt vill jag det ska vara.

12 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Låter som en underbar idé Eva. Önskar dig en härlig, inspirerande tid med många skrivglada vänner.
Kram Kim :-)

Anna/notonmusic sa...

Åh, vad ROLIGT Eva, vad spännande. Ibland behöver man kanske lyftas ut ur sitt vanliga sammanhang för att saker ska lossna, ibland är det så med tankar. Jag har ingen erfarenhet av romanskrivning men nåt kan kanske lossna i ditt manus. Jag håller tummar för det 😀

Pernilla sa...

Vad härligt det låter att åka iväg och träffa andra likasinnade, kreativa människor.
Har du varit på någon kurs med samma ledare förut?

Jag tycker att det låter klokt och skönt att faktiskt ta chansen och åka, nu när du inte är begränsad av en arbetsgivare. Mer än dig själv då alltså. ;-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Kim, det är så inspirerande att vistas i en grupp likasinnade!Kram!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Anna! Det känns bra att åka iväg när det är som mörkast och jag tycker så mycket om att vistas i skrivande sammanhang. Hoppas på mycket bra inspiration!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pernilla, jag är den värsta arbetsgivare jag haft! Snål med förmåner och obeveklig när det gäller arbetstider, jag ger mig inte ens ledigt på helger!
Men resan blir fin, om jag ska vara allvarlig. Behöver lite sol och uppmuntran efter en ovanlig jobbig höst. Jag har inte varit på kurs med Ann förut men hört mycket gott om henne!

Unknown sa...

Ha det bra Eva!

Cecilia N sa...

Jag var på Teneriffa sista två veckorna i november ett år och det var så skönt att känna axlarna falla ner på rätt plats.

Dessvärre drog jag på mig en bronkit, men ändå.

Njut lite sol och värme åt mig med.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Bosse!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cecilia, det är precis vad jag hoppas också - att axlarna ska sjunka ner på plats menar jag alltså. Lovar njuta! Och rapportera.

maggisvarldgmail.com sa...

Detta låter helt underbart Eva! Byta miljö, säkert sol och värme och förhoppningsvis lossnar både värk och skrivarproblem tillsammans med inspirerande och kreativa människor. Kram och ha det gott!:)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta , jag ser så fram emot att åka och önska mig sol, men det dröjer ett litet tag till innan jag lyfter mot solen och skrivandet.