https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 4 januari 2015

Vi pysslar med Julboken 2014, bläddrar i gamla Julboken 1982Vi har arbetat med Julboken idag, Milton och jag. En gång hade vi en sådan julbok, från 1982 och framåt. Jag satte in bilder, barnen var med och ritade, klistrade in önskelistor. Det obligatoriska julkortet av mina tre små telningar var förstås med. Här ovan det allra första.
Som så mycket annat förföll den traditionen men nu  när barnbarn finns är det kul att plocka upp den igen. Jag tog fram den gamla nötta Julboken 1982 och framåt.  Nostalgi.
Så tomten gav oss en röd A-4bok i julklapp som Milton och jag nu fyller med verser, foton, en fantasibild av tomten mm. Mycket guld och glitter från Skaparlådan Milton fick i julklapp. Trevlig pýsseltradition tycker jag. Lagom anspråkslös nivå.


Julboken 2014 ...

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det låter ju helt underbart! Vilken skatt att fram.

Eva Swedenmark sa...

Eva, visst är det roligt. Och det behöver ju inte vara svårt alls, Milton älskar att pyssla med mig med Julboken. Och jag älskar att titta i vår gamla bok och se jularna som var. Ett tag ville jag inte titta i den, alltför sorgsen över hur fel allting blev, hur lite livet motsvarade den dröm jag haft, men nu är det underbart att ha den och börja med en ny. Tänkt så fint du skulle kunna göra med din tecknartalang!

Marina sa...

Vilken underbart härlig ide!

Anna/notonmusic sa...

Vad roligt med en julbok, det skulle vi ha haft, bara att se lösningen på var granen i vår trångboddhet skulle stå de olika åren! En skaparlåda låter ju jätteroligt! Full med pennor, papper, färg, saker att klippa och klistra... Får jag barnbarn nån gång ska jag ha en skaparlåda:-)

Andra året i Hjo sa...

Gillar barnteckningen längst ner, tomten i släden. Annars är väl jularna... Ja, inte som när man var barn i alla fall.
God fortsättning på 2015!

Eva Swedenmark sa...

Marina - och så enkel!

Eva Swedenmark sa...

Lådor är bra! Mina barn fick utklädningslådor i julklapp när de var barn, man kunde ha mycket kul med innehållet. I år fick de (nu stora) barnen sylådor med praktiskt innehåll. Kul sånt!

Eva Swedenmark sa...

Hjo-vän, jag ser julen genom fyraåringens tindrande ögon. Det blir fint. Julboken är fylld av sådana fina bilder och roliga kommentarer.
En sak ger mig ångest: Hur ska fyraåringen ta att vi lurat honom med tomten som han så bergfast tror på?

Evas blogg sa...

Ja att teckna en julbok skulle vara helt fantastiskt. Hoppas jag får barnbarn någon gång :)

Eva Swedenmark sa...

Eva! Det hoppas jag också av hela mitt hjärta :)