söndag 27 december 2015

Julen i mitt hjärta, en betraktelse om jul, skrivande, barn och drömmän

Tiden går för snabbt, men jag ska inte klaga. Det kanske beror på att jag fyller mina dagar? Jag blev lite orolig när jag insåg att de små vita julstjärnor jag satte upp i gardinstången julen 2014 hängde kvar 2015. Det är rätt fint .... tror de får hänga kvar till 2016 också.

Julen var fin, jag firade med barn, barnbarn, exman. Tomten kom. Fina klappar, många innehöll gåvor till andra än mig själv, jag som har det mesta, som filtar till frusna flyktingbarn, sådana viktiga saker. Det är så lite vi kan göra, ändå har vi så mycket. Men det vi kan göra får vi försöka att också ta itu med.

Jag har förstående barn. De har hört mig klaga över min gamla skrivare, den jag fick av ABF 2005, inte så bra! Nu fick jag en ny fantastisk skrivare i julklapp, så jag kan skriva ut mina manus, säger de. Och fina bilder av barnbarnen.

Det är väl en bra summa av mitt liv just nu: Mina älskade barnbarn och mitt underbara yrke som författare. I vår kommer min nya roman "Om ni inte börjar leva gör jag slut" på Ordberoende förlag.

Om ni inte börjar leva ...  ... jag tycker varje dag ska levas, jag känner tacksamhet för varje dag. Den behöver inte fyllas med de mest fantastiska upplevelser. Men där ska finnas skrivande, där ska finnas kontakt med barn och barnbarn. Det är livet för mig just nu.

Kärleken då, undrar ni? Inte så mycket just nu. Men vem vet vad det nya året ger? Och kliver ingen drömman in i mitt liv får jag väl i stället fantisera om en, skriva om honom i en ny bok?  Uppfinna honom.


6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Barnbarn och skrivande, det låter som ett gott liv. Vad härligt att du fick en ny skrivare! Själv fick jag en surfplatta. Önskar dig en fortsatt fin juletid, fast nu har den väl kanske gått över i snart nyårstid :)

KaosJenny sa...

Du är så klok Eva, klart livet ska levas, hela tiden, med de förutsättningar man har. Jag har också kört på temat ge bort till behövande också, vi har massor med grejer här hemma så vi behöver inte mer. Julkram

maggisvarldgmail.com sa...

Jag ser fram emot att få läsa din nya bok! Låter som du har ett innehållsrikt och givande liv Eva. Vad lycklig man ska vara över det man har av gemenskap med barn och barnbarn och vännner inte att förglömma. Tänker på en magnet jag har på kylskåpet…" En dag ska vi alla dö…Ja, men alla andra dagar ska vi det inte!" så ta tillvara din dag...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Surfplatta låter bra Eva! Läser du böcker på den också månntro, jag har tagit några stapplande steg på vägen till att läsa på min Pad

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Julkram Jenny! Jag gillar så mycket din skildring av julen på din blogg!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, du och jag lever nog efter den devisen. Vi lever och njuter av livet.Så viktigt att minnas det och med åldern kommer också insikten att det är nuet som gäller!