fredag 18 mars 2016

Vina, mitt nya smultronställe på söder

Bild lånad från den informativa hemsida Vina har

Ett tips på riktigt bra och avspänd restaurang i Stockholm: Vina. Den ligger vid Greta Garbos torg på söder och tidigare låg ett av mina favoritcaféer i lokalerna. Garbo hette det, först en prylbutik, sen ett avspänt kafé där man kunde sitta och skriva en trappa upp.

Men nu drivs Vina av två systrar med stora kunskaper om vin (alla sorter de har finns att få på glas och det är främst naturviner som serveras).
Dessutom finns en liten men naggande god meny. Toppenställe där man kan få halva portioner om man vill dessutom. Bra för mig som inte är stor i maten. Åt en himmelsk högrevsgryta igår och deras råbiff är suverän.

Stämningen är glad och avspänd, vinet gott, maten toppen. Ja nu har jag avslöjat ett smultronställe med risk att det blir svårt att få bord. Men när man hittar ett bra ställe är det roligt att berätta om det!

Det var en kort rapport från min egen matpatrull!11 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Tack för tipset! Det händer ju att också jag befinner mig på Söderns höjder i Stockholm.
Eftersom du gör så god reklam för Vina så borde de kanske se till att du alltid har ett bord som är bara ditt och ingen annans.

Lanclin sa...

Det låter som ett vinnande koncept att erbjuda halva portioner för de gäster som vill! Här där jag bor, i Bayern, är portionerna GIGANTISKA på resturangerna och det känns otroligt onödigt när man (som du och jag) inte äter som hästar :)
/Linnea

maggisvarldgmail.com sa...

Halva portioner passar mig och Christer utmärkt! Vi delar ofta både på förrätt och varmrätt eftersom vi inte heller är stora i maten! Fick ett annat tips om en bra restaurang på söder av en vän, Deli Di Luca på Renstiernasgatan (tror jag) god mat till rimliga priser. Har själv inte varit där men säkert värd ett besök!
Tack för tipset Eva och solig helg önskar jag oss!

Evas blogg sa...

Vad härligt att ha ett favoritställe. När vi var i Stockholm förra helgen insåg jag vad många fina små ställen det finns. Nu bor min dotter i Birkastan, sedan en månad tillbaka, och där vimlade det av caféer och matställen. Men svårt att få bord om man inte bokade innan, i alla fall under kvällstid. Jag tillbringade torsdagen på Kulturhuset och där tycker jag det är fint att sitta och blicka ut över stan med en kopp kaffe.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja det kanske är lite obetänksamt att tipsa om ett litet favoritställe? Men jag unnar alla att gå dit!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Linnea, det är så bra. Jag gillar en halv portion och ett halvt glas vin! Måste titta in och se vad du gör i Bayern :)

Unknown sa...

Låter finemang, det måste vi prova! Tack för tipset.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, tack för tipset! Jag har gått och väntat på att de ska öppna, där i min gamla videoaffär! Vi brukade åka in dit från Enskede hela familjen och leta bra filmer.
Så fint du skrev om dig och Elsa-Dolly på utflykt till Moderna Museet!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva, jag har nyupptäckt Kulturhuset, det finns mycket att göra där. Synd bara att maten är så usel högst upp där utsikten finns!
Såg du den fantastiska fotoutställningen?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bosse, jag tror det är ett ställe i din smak!

Evas blogg sa...

Ja jag såg den, helt underbar. Kaffe och rawfoodboll på Ekoteket satt fint. Maten längst upp har jag aldrig prövat.