https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 29 april 2016

Det tar lite tid innan jag hittar de kläder som känns rätt - det blir kaos men är kul

Jag i jacka av Birgit Bohlin tillsammans med min förläggare Ewa Åkerlind.
Jag vaknade glad och lite trött efter festen igår. I mitt sovrum var det mer kaos än i hjärnan. Kläder , kläder kläder som jag provat. Det är inte det att jag måste vara tjusig när jag går på fest. Men kläderna måste kännas rätt. Och när det är rätt vet jag inte förrän jag testat. Vilket tar tid eftersom jag är en obotlig klädsamlare.

Inte vet jag hur ni gör? Kanske har ni kläderna i färgordning? Kanske har ni regeln att en blus in, en ut så att det alltid är tomt och välsorterat i er garderob. Ni kanske bara öppnar garderobsdörren och tar ut en galge med det perfekta plagget. Jag är inte sådan.  Därför blir det kaos när jag ska på fest, tur att det inte är så ofta.

Jo förresten. Jag färgsorterar min garderob, märker hyllorna, tjusigt. Men sen blir det ändå kaos. Ohjälplig är jag.

Igår när det var Pocketfest ... alltså vad valde jag till slut?
Jag hamnade  i en svart sammetsklänning som jag lät sy i Vietnam för tio år sedan. Och ja, jag kunde ha den ännu. Till den hittade jag en jacka från nittiotalet som min kära vän Birgit Bohlin, makalös klädkonstnär, sydde åt mig av siden, sammet med mera. Älskar den!

Ni ser den skymta på bilden ovan när jag minglar omkring med en urgammal vintageväska under armen..

I kväll har lille M varit hos mig, då vill man INTE städa. Men i morgon, Valborg får bli städdag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså att klä på sig inför en fest eller ibland bara en vanlig vardag. Allt ska fram och testas och toppen som äntligen känns rätt leder till byte av byxor som sätter fart på cirkusen igen.
Nej usch. Det är ångest! Ändå måste det kännas rätt jag håller med. Jag undrar ändå vad det står för och om en egentligen skulle "bara ta något" som kognitiv beteendeterapi på sig själv.
Le boeuf

Eva Swedenmark sa...

En kanske skulle det Le Boeuf! Men jag lyckas sällan.Försöker i stället försona mig med denna lätta form av galenskap :)