https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 2 maj 2016

Barnens klockrena budskap till vuxenvärlden

 
Här är vi! Jag och två av barnbarnen i demonstrationen igår. Det var sol. Nästan sommarvarmt. Lille M har arbetat länge på sin skylt. Han uppfann den en dag då vi skrubbade mina skärbrädor med citron och grovsalt.
– Den här Eva, det är ju som en skylt på demonstrationen.
Han skrubbade den ren och skriv dit sina budskap med röd penna:
 
Vi vill ha fred
Stoppa rasismen
Mer tid för barnen 

Det var så mycket folk, musik och glädje i demonstrationståget vi gick i. Jag tror många tänkte som jag. Medierna lyfter fram allt internt käbbel i partier och gör det till jättefrågor. Skapar en bild av en grälsjuk småttig politisk värld. Fokuserar på personer, inte på ideologiska frågor.

Jag såg bilder från Göteborg med en strålande glad Stefan Löfven. Hur kan han vara så glad med dessa siffror, trumpetar medierna. De har inte förstått. Han drivs, tror jag, av en glödande politisk tanke om solidaritet. Han kanske inte alltid är så bra på att uttrycka det. Men den finns där, glöden.
 
Politik, för mig är det något större än det småttiga personfixerade käbbel som lyfts fram.

Tänk visioner
Tänk provisoriska utopier. 
Tänk själv!
Vilket samhälle vill du leva i? 
Hur vill du att dina barn och barnbarn ska växa upp?

Då är det ju lille M:s klockrena budskap till vuxenvärlden som borde vara ledstjärnan. 3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra bilder och viktiga budskap! Miltons kreativitet! Hans text är jätteviktig. Så fint att demonstrera med barnbarnen och dela högtiden, allvaret och glädjen med dem.
Gunilla

Eva Swedenmark sa...

Tack Gunilla! Så rätt du har i att det är både glädje och allvar - det känns så viktigt att dela det med en älskad liten människa precis som jag upplevde allvaret och glädjen 1 maj när pappa och morfar tågade fram - och jag fick årets första glass!

Anna/notonmusic sa...

Bästa demonstrationsskylt jag sett Eva! Underbart!