https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 29 januari 2009

Min svarta kappa är så vacker!Om jag har en last så är det vackra kläder. Jag har det från min mamma. De andra mammorna på Sallyhillsvägen 33 blev tanter vid 30. Inte mamma Gulli, hon hade vackra kappor, roliga hattar, färg och hon var så stolt rak i ryggen. Jag ska berätta mer om henne en annan gång.

Kläder... Jag såg att Fifth Avenue Shoe Repair vann Elle-galans pris som årets designer. Det är kanske otippat att jag skulle älska ett plagg från dem - de kläder man ser verkar gjorda för urlånga, tunna, dramatiska, urbana kvinnor. Och även om min vän Maria alltid säger att jag är ovanligt lång för att bara vara 1.68 så inser jag att någon modellfigur har jag inte.

Men den kappan... svart dramatisk... (den liknar den på översta bilden) jag fann den på rean en het sommardag, halva reapriset. Tog på den och kunde inte ta av den. Den är så vacker. Den får mig att känna mig vacker. Det kanske är därför jag alltid får komplimanger när jag har den? Jag tittar på kläderna från deras vårkollektion, kanske var min kappa just detta enda plagg från dem jag passar i... men vem vet... jag kanske hittar något mer i fina butiken på Bondegatan - på nästa rea! Vad tror ni om den svarta klänningen på bilden?

4 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Längden och förmågan att bära upp kläder sitter inte i den fysiska uppenbarelsen – utan än mer i känslan, den inre som strålar igenom kroppen och ut i världen – och lusten till det man gör: som att bära upp vackra kläder. Och det har du Eva!!! Vilket lätt gör dig längre i strumplästen än jag som lär vara 11 cm längre men inte alls gillar kläder på det viset (vilket min mamma inte gjorde – eller rättare sagt tillät sig. I mitt fall "tror jag" att jag tillåter mig men inte är så intresserad, eller kanske mer intresserad av annat). Kläder blir vackra för att den som bär det är det (och vice versa kan tänka)! Oavsett modelängd.

Anonym sa...

du är vacker i trasor, men så mycket roligare att bära vackra kreationer som detta! Underbar kappa!

Eva Swedenmark sa...

Tack ni är rara! Snart ska jag sortera kläder som ett led i min upprensningsplan Rensa i röran - funderar på om jag ska sortera efter färger, plaggsort....? Det kommer att bli fint!

Anonym sa...

Det är så fantastiskt när man hittar ett plagg som gör att man känner sig som sig själv. Som man går omkring och känner sig bra i. Både utanpå och inuti. Jag som har haft förmånen att faktiskt se dig i kappan vet ju att det inte bara är de enskilda delarna som är vackra (Eva och kappan) utan att själva sammansmältningen blir till en ytterligare dimension. Därav alla komplimanger, tror jag!
Kram
Annica