https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 25 februari 2009

Betrakta, lyssna, berätta, säger mina apor till mig


Tre små apor från Hoi An i Vietnam står på mitt skrivbord. En håller för munnen, en håller för öronen och en håller för ögonen. Jag vill inte se, inte höra, inget säga.
Men de kanske menar motsatsen? Så känner jag . Deras budskap till mig är: Var inte feg, håll inte inne med vad du tycker utan ha dina ögon vidöppna mot världen. Betrakta, lyssna, berätta, säger aporna till mig på sitt tvärtomspråk och jag tar till mig deras budskap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Positivt! Du säger säkert att glaset är halvfullt och inte halvtomt, annars skulle man väl tolka aporna som håll käft, blunda för verkligheten, lyssna inte.

Eva Swedenmark sa...

Det valet har man. Jag har gjort mitt och jag försöker som du säger absolut att säga att mitt glas är halvfullt - livet blir roligare så eller hur? Min pessimistiske morbror Nisse suckade alltid vid midsommar att nu går vi mot mörkare tider, ingen bra inställning tycker jag!

Annika sa...

Precis så var även min f.d. svärfar! Varje midsommarafton sa han samma sak och menade det: Nu är sommaren slut... Är det en generationsfråga tro?