https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 15 maj 2009

Nu svävar jag iväg i något silkigt rött och firar Lennart Hellsing 90 år

Här kastar man sig mellan depression i luftballong, sopbåtar och nu i eftermiddag storstilat firande av Lennart Hellsing som fyller 90, busgrabben med glimt i ögat! BUS, barn- och ungdomssektionen i Författarförbundet, firar honom med bubbel och premiärvisning av film om honom, sen blir det vårmiddag på Lasse i parken och galakläder är anbefallna. Så just nu provar jag ... Alla gamla trasor. Jag tog upp en hel kartong med mina finaste Birgit Bohlin-kläder ur källaren. Det ska jag berätta om en annan dag. Men jag svävar nog iväg i något rött silkigt /fast det där med sväva, det var inte riktigt sant utan önsketänkande!/

4 kommentarer:

Annika sa...

Hoppas du fick en fin kväll Eva! Och jag tror att fler än jag vill se dig i din fina silkiga. Glöm inte att berätta mer om Birgit Bohlin - jag har ingen aning om vem det är!

Eva Swedenmark sa...

Återkommer om Birgit! Jonas Bohlins mamma som var en sann klädkonstnär. Och tack! Kvällen blev mycket lyckad.Jag vet bara inte hur jag ska orka upp till åttabussen!

Ulla Richter sa...

För bara några minuter sedan pratade jag med en vänninna om Birgit Bohlin och hennes vackra kläder som vi bar med stolthet. Vi undrade om hon fortfarande är verksam som konstnär. Så googlade jag på henne och fick upp din blogg. Ser fram emot att läsa vad du har att berätta om henne.
Ulla Richter

Evas värld sa...

Hej Ulla! Kul att höra av dig! Nej Birgit Bohlin dog för ganska många år sedan sorgligt nog. Jag har kvar nästan allting jag köpte av henne, kan inte göra mig av med de vackra kläderna. De är så tidlöst vackra. Rätt som det är skriver jag mer om henne, hon var en så hemlig person som inte ville ställa upp på intervjuer så hon är ganska okänd utom för oss som älskade hennes kläder.
När min bloggpaus upphör ska jag skriva mer om henne, just nu är jag så försjunken i ett manus! Kram! Eva