https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 24 september 2010

Vänner, det är verkligen viktigt i mitt liv

Nu är jag så trött, så mätt, så glad. Vi har haft en Emma-kväll, jag Annica och Maria. Vi firade Annicas födelsedag, vi hade vårt eget lilla mässmingel utan att åka till Bokmässan (där vi annars varit mest varje år sedan början av nittiotalet) och vi pratade. Vi började på Shanti, vanligtvis söders bästa indier (men inte idag).
Vi har mycket att prata om. Vi har just startat ett nytt skrivprojekt som är spännande och som känns viktigt. Förr, när vi började skriva, fanns vi på samma arbetsplats. Vi hade mycket tid till prat, mycket tid att uppdatera oss på varandras liv. Nu blir det mera sällan men grunden till vår vänskap finns där.
Ikväll hade jag ett sådant behov av att prata om att förlåta,vad det innebär, om det är nödvändigt i vissa situationer. Många viktiga frågor som jag ältat och nu kunde prata om. De vet precis vad det är som rör sig i min skalle och de hjälper mig att vrida och vända på olika moraliska och filosofiska frågor jag brottas med.
Nu känner jag mig lugn och glad.
Vänner... det är verkligen viktigt i livet.

3 kommentarer:

Pia sa...

Jag kan bara instämma Eva! Har själv haft en jättetrevlig kväll med en nyfunnen vän och pratat om livet, vridit och vänt på det och fått och delgivit varandra klokskap. En äkta vänskap är värd guld!
Kram min fina bloggvän!

Evas värld sa...

Pia! Vad fint att höra att du också haft en bra kväll. Visst kan man gå vilse i sina egna tankar ibland - då är det så viktigt att förtroendefullt kunna vrida och vända på det man grubblar över. Kram tillbaka till dig också!

Evas blogg sa...

Underbart med vänner! Tyvärr har många så fullt upp med sina liv och har inte tid för sina vänner. Trist när man ses alltför sällan. Men desto härligare när man gör det :)