https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 1 januari 2011

Firar nyårsdag med att ligga kvar i sängen och läsa Revolt

Jag vill inte göra minsta ljud som kan väcka mina nyårsfirare, man ska få sova ut på nyårsdagen om man vill. Jag ligger kvar i sängen och läser tredje delen av Hungerspelen: Revolt. Egentligen inte så bra skriven, ganska fragmentarisk, men mer spännande än alla svenska deckare jag läst de senaste åren ändå. Vad gör en bok så spännande att man försvinner in bland pärmarna som om man var 12 år igen?

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

Rätt start på året :)

Annika sa...

Men precis Eva, varför är den så spännande? Kanske för att vi har förmågan att plocka fram 12-åringen i oss? Jag gav del 1 till T:s dotter, 16 år, och hon slukade den för att sedan kasta sig över de andra två. Jag älskar när ungdomar slukar böcker!

Evas värld sa...

Hannele! Vilken härlig slappardag...

Annnika, visst längtar man alltid till den där allt uppslukande försvinna-från-världen-läsupplevelsen då inte tid och ålder finns!

cruella sa...

Hungerspelen, alltså första delen, var riktigt, riktigt bra tycker jag. Läser sällan i översättning, men av någon anledning hade jag lånat den på svenska och skulle bara kolla lite en sen kväll när jag kom hem från jobbet och behövde varva ned lite. Jojo - jag läste till klockan två på natten!

Del två var inte riktigt lika bra, men det är fortfarande en fascinerande historia. Revolt väntar, lillungen fick den i 13-årspresent.

Evas värld sa...

Cruella, den första delen var överlägset bäst. Jag läste hela natten på väg till Hanoi. Tvåan och trean är inte lika bra i mitt tycke - men ändå ohyggligt spännande :) Lillungen läser nog snabbt ut Revolt så du får läsa den. Jag kan inte sluta läsa när jag börjat med de här böckerna.