https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 9 mars 2011

Två klokböcker att återvända till i stunder av stress

Det finns två små böcker jag ofta återvänder till i ögonblick av stress och vardagsångest. 
Det är den lilla gula och den lilla gröna, böcker om medveten närvaro. Anna Kåvers Att leva ett liv, inte vinna ett krig och Åsa Nilsonnes Vem är det som bestämmer i ditt liv.
 Mina första tummade och understrukna ex har jag gett till några behövande, köpte nya till mig själv, dumt nog! Man ska göra tvärtom, behålla sina tummade ex. Det är i alla fall klokböcker som hjälpte mig att se proportioner på olycka i mitt liv och vägar att komma tillbaka. Titlarna skar rakt in i mig när jag såg böckerna  för jag var i krig och hade tappat kontrollen över mitt liv.
Rekommenderas livligt!
Allt jag läst sedan av Anna Kåver framför allt har också varit lika befriande upplysande för mig. En enastående klok kvinna. Läs också hennes: Himmel, helvete och allt däremellan.
På frågan om hon mediterar idag svarar hon i intervjun i Svd som jag länkar till: "Jag har väldigt lätt för att sitta stilla och fokusera på det jag gör. Så i stället för att sitta och meditera föredrar jag att vara i det jag gör, till exempel med barnbarnen, Eller så ger jag mig ut på "walking meditations", 
I morgon kan man lyssna till dem om man är i Stockholm. Läs mer här

3 kommentarer:

Peter Fowelin sa...

Jag kan bara hålla med: Det är två mycket bra böcker. :)

KaosJenny sa...

Mycket bra bok, ska läsa den andra också. Tack!

Anonym sa...

tänk att vi tänker precis likadant du och jag mamma :) det är härligt