https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 4 maj 2011

Bluddrig fransk deckare som inte får många solar i min värld

Igår, när jag deklarerat klart, iakttagit snöfallet och opererat bort en tand, ville jag pigga upp mig men fann ingen riktigt bra bok i hyllorna - ut kunde jag inte gå efter den operationen som gjorde mig blek och snedkäftad. Jag gav deckarduon från Frankrike, Claude Izner, en chans till. Deras första bok gillade jag inte men nu försökte jag ändå läsa den senaste, Mysteriet på Père Lachaise, frankofil som jag är. Lika tramsig den. Bludder bludder, man längtar efter en redaktör med rödpenna som strukturerar detta röriga manus. Det kunde ha blivit bra, idén är kul men intrigen är en soppa. Inte många solar för den boken i Eva värld!

3 kommentarer:

Titti sa...

Då behöver inte jag heller läsa den här boken. Gillade inte den första något vidare så chansen är väl inte så stor att jag skulle gilla den här då. Finns så många andra böcker som är värda att läsas istället.

Granne med potatisodlaren sa...

Visst är det synd att just de böckerna är översatta när det finns så många fler att satsa på. På utsidan ser de ut som om de skulle kunna vara lika engelska deckare som skildrar sekelskiftet, men det finns ju ingen chans att ta miste.

Vad tråkigt med både tand och snö samma dag. Jag piggade upp denna dag med jobb i ateljén och ett möte på kollektivverkstaden.

Hoppas på att vi ska få plats med en screenverkstad alldeles snart. Då slipper jag hyra in mig på andra ställen. Det är ju svårt att ha just denna verkstad hemma eller i ateljén. Krävs för mycket teknik.

Evas värld sa...

Titti, jag ger upp om denna serie!

Eva Granne, det låter underbart med screenverkstad och att du är igång och jobbar med dina fina bilder!