https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 28 december 2011

Misterioso - lovande serie

Äntligen  en bra svensk polisserie, tänker jag efter första avsnittet av Misterioso. För det mesta skäms jag när jag ser de svenska serierna för att det är så töntigt gjort med repliker som faller som tunga stenar till marken. Men Misterioso efter Arne Dahls roman var spännande och annorlunda. Om än på gränsen till för våldsamt.  Harald Hamrell har regisserat, Cilla och Rolf Börjlind dramatiserat.
Blir dessutom alltid glad att se Frida Hallgren. Min favoritskådis! Alltid äkta.
Och vad skönt det är att serien går i SVT - man slipper dessa påfrestande urusla tröttande reklamavbrott som så förstör upplevelsen.

6 kommentarer:

Karin sa...

Mitt omdöme fördunklades kanske lite av min dunderförkylning, men jag stängde av efter Avesta. Måste man alltid skildra icke-Stockholm så så fullständigt hopplöst? En finnig och bortkommen kille bakom bardisken och en A-lagare på bänken utanför, se där Avestas befolkning i ett nötskal!

Evas värld sa...

Var på fest igår så jag såg inte del tvåa, men lovar att tänka noga på det där med Avesta. Jag gillar inte fördomar om Sundsvall heller... :)

kajsastina sa...

Smaken är som baken *tudelad*. Har skrivit om serien som förfärlig och kopplade öve till en dokumentär på TV2, Kokvinnorna. Kanske jag är less på polisserier?
I alla fall kikade jag in här för att önaks dig ett Gott Nytt År!

Evas värld sa...

Hej Kajsastina... jag måste ju som sagt erkänna att jag bara sett ett avsnitt, får väl se vad omdömet blir efter båda. Våldsamt var det kan jag hålla med om. Jag är nog också ganska less på polisserier men det var ändå något i denna jag gillade.
Jag vill önska dig också ett riktigt Gott Nytt år!

Evas värld sa...

Nu har jag sett även andra avsnittet. En del frågetecken i handlingen hänger väl kvar obesvarade. Men klart godkänd svensk serie. Lite väl blodig, lite väl många mord.... men ändå - spännande

Evas värld sa...

Jag hade problem med att se avsnitten på SVT Play, den här länken säger TV att man ska använda:
http://svtplay.se/t/171954/arne_dahl__misterioso