https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 27 december 2011

Känslan när man lämnat ett manus och tänker: Och vad nu?

Jag flyr så klart in i festen och gömmer fastan. När jag lämnat en ny bok och den kommer från tryckeriet och väntar på att vandra ut i världen - då grips jag av ångest. Det blir tomt. Vad ska jag skriva nu? Kan jag överhuvudtaget skriva? Orkar jag med en ny bok? 300, 400 tomma sidor att fylla. Med vad? Ni vet den där postmanuskänslan som är ganska jobbig. Också lustfylld, men samtidigt laddad med ängslan. Hur går det nu för barnet man släppt ut i världen - och räcker min fantasi och framför allt min kraft till för att skriva en ny.
Sådana tankar tar kraft, jag flyr in i festen, tids nog, efter nyår måste jag se allvaret i vitögat när jag sitter där framför min Mac och tänker: Och vad nu???

4 kommentarer:

Annika sa...

Längtar till den känslan! :)

Evas värld sa...

Annika! Den tiden kommer!

nillas liv på pinnen sa...

Nej, jag vet inte den där postmanuskänslan! Eftersom jag ännu inte skickat in något manus. Men snart så, och då jävlar ska här postmanusas. =)

Evas värld sa...

Hej Nilla! Ja jag undrar hur du ska uppleva den känslan... jag kanske bara är tramsig men det är ett ångesttillstånd när jag lämnat en bok jag länge slitit med. Först är jag bara glad, sedan bara orolig för vad som kan vara fel, vad alla ska tycka, om nu någon överhuvud taget tycker någonting--- Oro, oro. Och sen blir jag orolig över vad jag ska skriva nu. Mycket onödig oro men så är det för mig.