torsdag 16 februari 2012

När lupinerna blommar är jag där, på ön jag längtar till

Jag tittar ut på gråhet och slask. Men sluter ögonen och drömmer. Drömmer om ön där vårt hus finns. Huset med en lupinbacke. Det lilla röda huset i backen. Så enkelt. Så kärt.
De är det ställe jag drömmer om när någonting är svårt. Som när jag låg i en magnetkamera, ett trångt och obehagligt ställe, då visualiserade jag min ö. Hur jag steg av båten och gick stigen upp.
Så på sommaren vill jag vara där. Jag tycker om öar, kanske konstigt om man är klaustrofobisk men så är det.
Korsika är en favoritö. Jag har varit där många gånger för att koppla av och skriva. Dit längtar jag också.
Nu i mitt liv dyker en annan ö upp som jag kanske besöker någon vecka framåt sommaren. Formentera. har du varit där? Bilderna ser paradisiska ut. Flacka stränder och blågrönt hav. Vi får se om vindarna bär mig dit. Men inte när lupinerna blommar på den svenska ön i havet.

7 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vilket underbart foto! Den skapar sommarlängtan.

Marina sa...

Hej Eva - vill bara säga att du har en jättetrevlig blogg och att jag håller med, det finns inget som svenska sommaren! /Marina

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anneli, visst är det fint. Konstigt att det finns människor som tycker att det är ogräs!!!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Marina! Tack för dina gulliga rader, vad kul att du läser min blogg :)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Ötider kommer snart min vän, håll ut! Jag längtar till skogen vid havet, klipporna och alla dofter och ljud. Men, idag kanar jag omkring på is med slask ovanpå. Finner tröst i din blogg och din sommarbild!
kram E

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

E: Idag slaskar det i Stockholm och jag gillar det. Milton och jag har pratat om hur vi ska åka med båten till ön i sommar. Ljuva planer! Kram!

Evas blogg sa...

Ja snart Eva, snart är du där. Beträffande lupiner så jobbar jag hårt för att få till dessa vackra blommor. Drev upp frön ifjol och de små plantorna sattes ut runt huset. Håller tummarna för att de ska växa i år. Tog även frön på Island, deras lupiner ser lite annorlunda ut. Det vore så fint att ha Isländska lupiner blommande vid tomten i sommar.