https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 12 mars 2012

I svenska Top Model får man inte ifrågasätta - men än värre är det att ha håriga orakade armhålor

Vi brukar se amerikanska Top Model, tjejerna och jag. Programmet har en underlig fascination på oss även om vi avskyr mycket i det. Nu går svenska Top Model och det har en sådan pinsamhetsnivå att det är oförklarligt att vi ändå tittar... Den manlige programledaren, någon slags stylist, kan knappt prata, han får ur sig en underlig rotvälska av fjamsiga svenska utrop blandat med torftig amerikanska.

En sak de tagit över från det så mycket proffsigare amerikanska programmet är att man aldrig får ifrågasätta juryn, då åker man dit så det smäller. Ifrågasätt aldrig chefen! Det är signalen till unga flickor. Var snäll, tyst, lydig - gör som de säger. Har du ormfobi och vill inte plåtas med en orm? Jamen kom över det då!
Men det var en annan liten detalj som var så avslöjande smaklös i senaste programmet. En deltagare,  lyfte armarna för att fixa till en sjal varvid Isabella Scorupcco, programledare, med en min av avsky och fasa utbrister:
Men du har ju inte rakat dig under armarna!!!!
Vi förstod som tittare att det var nära jordens undergång, en deltagare visar sig med en svag skugga av HÅR i armhålorna, det syntes knappt men minen av äckel och fasa hos juryn var talande och obeskrivligt obehaglig. Skamset böjde  flickan huvudet och lovade att aldrig mer uppträda....så äckligt förstod man av juryn.
Jag minns mitt sextiotal, vi rakade oss inte under armarna och ingen annanstans heller. Då träffade jag en amerikansk kille i Paris. Med samma min av äckel som Isabella i Top Model meddelade han mig:
Europeiska flickor är så ÄCKLIGA. De rakar inte benen och värst av allt: De rakar sig inte under armarna.

11 kommentarer:

cruella sa...

Äckel över den naturliga kroppen är så sorgligt! Jag har en gammal bekant som elitsimmade i ungdomen (och numera som veteran) och hon tillbringade ett par år på amerikanskt simmarcollege - vilket man tycker borde ha vaccinerat mot en del trams ändå, så upptagna som de var med att träna och nå framgång. Men nejdå. Hon var äcklig för att hon 1) inte rakade benen, 2) inte rakade sig under armarna och 3) för att hon duschade utan baddräkt efter träningen.

Jestanes. Plus ca change etc.

Anonym sa...

Men varför i herrans namn tittar ni på detta och bidrar till att tittarsiffrorna går upp?
Malin

Evas Värld sa...

Ja Jestanes Cruella! Denna rädsla för vad kroppen är, denna drift att förvandla den till... ja vad?

Evas Värld sa...

Okej Malin, det var en samvetsfråga. Men har vi inte alla ett skämskuddeprogram? Något vi vet att vi inte borde... men ändå? Det här är mitt. Har du något?
Glada hälsningar
Eva

Evas blogg sa...

Detta är även mitt skämskuddeprogram. Egentligen så vidrigt men ändå kan jag inte låta bli. Har funderat mycket över varför jag ser det men kan inte komma på något bra svar.

cruella sa...

Melodifestivalen är rena Fråga Lund i jämförelse med en massa indignationsprogram som jag väljer att inte titta på...

Cecilia N sa...

På svt:s hemsida finns det berättat att någon okänd kvinna synts i rutan med orakad armhåla och bilden hade spridits på nätet och folk hade många fula åsikter om henne. Hanna Fridén tog upp det på sin blogg och tydligen är indignationstråden nu borttagen.

Evas Värld sa...

Eva och Cruella... tror jag får blogga om skämskuddeprogrammen i morgon, det är intressant!
Vi får utreda våra mystiska teveböjelser när vi ses, Eva!

Evas Värld sa...

Cecilia, jag hörde att det var fruktansvärda nedsättande kommentarer om henne. Det är hemskt.

cruella sa...

Ja, jag har läst en hel massa kommentarer och det finns inte ord för vad folk häver ur sig. Läskiga sinnen folk har, jag skulle inte anförtro dem latrintömning ens...

Evas blogg sa...

Ja det är verkligen något vi borde diskutera!