https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 4 mars 2012

Monika och Maria... Vilket bra stöd ni ger mig och vår bok

Vilka gulliga bloggvänner jag har! Idag berättar både Monika Häägg och Maria Moln att de beställt min och Hennigers nya thriller Förfärande är var ängel på sina lokala bibliotek.

Ni vet att vi ger ut boken på bokentusiasten Saras (se bild) trevliga, kloka men mycket lilla Förlag 404 som ligger i Övre Önet i Offerdal, Jämtland. Sara hade lång bokerfarenhet, nu ville hon öppna eget. Men det är en tuff marknad så otroligt dominerad av de stora förlagen. Med stor energi ringer Sara runt, hon skriver brev, försöker marknadsföra, men det är ju ingenting jämfört med de avancerade marknadsföringsplaner de stora förlagen har för sina böcker där kontaktnäten finns färdigupparbetade mellan förlag och media.
Jag hyllar de små förlagen som drivs av eldsjälar och entusiaster och det är en ära att komma ut på Förlag 404.... om vi inte bara förtegs av media skulle det vara ännu bättre.
Amelia, Tara, M, Damernas, Femina: Här har vi ett förlag drivet av en stark kvinna i glesbygd, hon satsar på en bok som handlar om en annan stark kvinna, Elise, som vägrar att se kvinnor som offer utan slår tillbaka.... hämnas. Men vi förstår inte hur man gör för att bli omnämnd i de tidningarna.
Slutsuckat! Nu är jag ju glad för att mina läsare beställer vår bok på biblioteken, många bäckar små...

6 kommentarer:

KaosJenny sa...

Härligt med kvinnor som verkligen driver saker och utmanar de stora drakarna... Och klart ni ska ha releasefest nästa gång det blir bok... Kram

Evas Värld sa...

Hej Jenny! Tack för stöd. Klart vi ska fira nästa gång. Men man kan bli galen på att det är så otroligt svårt för mindre förlag att tränga förbi den bastanta Bonniersmuren och bli sedda.

Annika sa...

Jag har också beställt men fick beskedet att leveransen var försenad. :(

Evas Värld sa...

Bra Annika! men nu ska det inte längre vara några problem :)

Anonym sa...

Hur mycket får en författaren när en bok lånas ut på ett bibliotek?

Evas Värld sa...

Hej anonym! Jag har för mig att det är 79 öre per boklån.