torsdag 13 juni 2013

Trender kommer trender går, snart är det inne med kokkaffe och sirapslimpa

Jag har lagt märke till en sak, frukostmenyerna vid Nytorget har förändrats. Från latte och croissant smyger det över till bryggkaffe. Lika gärna som olika varianter av yoghurt blir det gammeldags havregrynsgröt. Någonting händer. Snart blir det trendiga att dricka kokkaffe med en tjock skiva sirapslimpa.
Surdegarna surnar till på sina hyllor och ut träder en äkta Skogaholmare, en sån som många är uppfödda på.
Vi får se!
Vad är det mer som kommer att komma till heders tror ni? Raketost kanske och helt klart messmör.

10 kommentarer:

www.imitthuvud.hemsida24.se sa...

Fast man inser att man inte är purung när man redan upplevt det som är trendigt nu, en gång förut...

Evas blogg sa...

Rejäla långkok tror jag på. Och paltbröd med fläsk.

Jane Morén journalist, fotograf, författare sa...

Raketost! Vilka minne jag får, det var som godis, så gott. Själv börjar jag väl bli trendig då, eftersom jag alltid ätit havregrynsgröt till frukost och dricker svart bryggkaffe utan något till:)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

i mitt huvud - du har så rätt, och vad skönt det är att bara se på och hålla fast vid det man själv gillar!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva, långkok absolut, överhuvudtaget saker som får ta tid. Hoppas du mår bättre nu!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jane, det är väl som med vårt långa hår, ibland är vi så trendiga, ibland inte men det får vi leva med :)

Marina sa...

Färsk barkis med messmör - det vore något det!!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Mums Marina!!! Barndomssmakerna ...

Granne med potatisodlaren sa...

Jag började nästan skratta när jag såg rubriken. Jag hade precis avslutat mitt fredagsinlägg om kokkaffe och så har du skrivit detta. Kokkaffet är redan här, på finskt manér, nymalda bönor som vi häller kokande vatten över i en fin kanna. Det får stå i tre minuter innan vi häller upp på Luleås häftigaste nyaste kafé, med kanelbullar, småkakor och sockerkringlor.

De säljer surdegsbröd också.

Men än har ingen föreslagit messmör eller raketost. Mitt substitut för sommarlovets raketost är "La vache qui rire" på kavring. Det smakar sommarlov.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva jag blev riktigt sugen på kokkaffet du skriver om! Småkakor är ju också en sån där nygmammal grej ...
La vache ger jag Milton för att föra in lite fransk stämning i hans liv! Jag spelar sånger på franska också ...