https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 23 februari 2014

Varför festar vi inte mer när det är så kul?Kära nån vad det är roligt att fylla år! Och att festa!
Ett tag tänkte jag: Varför fira. Det var lite ångest i luften kan jag erkänna.

Men med kärleksfulla händer lotsade barnen mig genom ångesten.
Så i går morse drack vi choklad med vispgrädde i min säng, hela gänget, barnen, deras kärestor, barnbarnen. Alldeles underbart! Så har jag firat födelsedag så länge jag kommer ihåg.

Sedan lagade vi mat hela dagen. Familjen och jag.
Klockan tre insåg jag att jag fortfarande gick i pyjamas och en massa gäster skulle komma klockan sex. Panik igen.

Men se ... klockan sex strömmade gästerna in, ett fyrtiotal, maten var lagad och framdukad. Jag hade inte hunnit dammsuga och tur var väl det, tänker jag nu när jag ser ut över min lägenhet som ser lika lycklig trött ut som jag.

Jag hann ta på mina fina klänning från Pirjo. Vi åt och pratade och mindes och det var alldeles underbart.

Det var ju fest där barnen var välkomna, det är dom alltid hos mig. Så Milton hade beställt ballonger och fiskdamm. Det blev det.Och min älskade bror P som nästan aldrig är i Stockholm dök upp som överraskning, då blev jag så glad att jag började gråta.

Jag var lite känslosam igår. Började gråta igen när Milton och jag skulle hålla tal.
 "Nu avpausar vi" sa Milton då. "Och äter."

Så det gjorde vi.
Varför festar vi inte mer när det är så kul!

6 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

Vilken alldeles underbar födelsedag! Själv brukar jag dra mig undan, tycker det är roligare att uppvakta andra än att själv bli uppvaktad. Konstigt.

Granne med potatisodlaren sa...

Så härligt du beskriver din dag. Vi får festa en annan dag.Kram

Margareta Wahlén sa...

Det låter som det var en alldeles underbar fest! jag håller fullständigt med dig! Vad lyckliga vi ska vara som är omgärdade av människor som älskar oss och vill dela vårt liv både i sorg men också som nu i en glädjefull FEST! (på min stora fest hade jag också en klänning från Pirjo! De är tidlösa, som vi!)

Eva Swedenmark sa...

Annika! Precis som jag gillar deadlines ser jag en födelsedag som anledning till fest, laddar upp till det liksom och spurtar! Det är så kul. Snälla människor kommer, vi stimmar runt och pratar och det är underbart.

Eva Swedenmark sa...

Eva, fest får det bli! :)

Eva Swedenmark sa...

Ja så är det Margareta. I nöd och i lust har vi våra vänner och nära och kära. Det är en förmån att få dela livet med människor man tycker om. Vad roligt att du också hade en Pirjoklänning, du vet att hon öppnat en affär vid Nytorget eller hur?