https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 24 april 2014

Den abdikerade husmoderns dröm: Picard

Måste erkänna att jag efter tre barn och otroligt mycket matlagande är trött på att laga mat. I synnerhet vardagsmat. I synnerhet till bara mig själv. Det var väl därför det var så lätt för mig att nöja mig med alltför enkel dietmat. Men trist var det - jag älskar ju god mat. Och inte är det så nyttigt med dietchokladdryck till lunch.

Nu har jag upptäckt alla fd husmödrars fröjd. Jag brukar inte precis göra reklam för varumärken på min blogg - men nu gör jag det. Jag säger bara: Picard!  

Jag har gått förbi deras butiker i Frankrike och här hemma och fnyst. Det har sett så trist ut. En radda kyldiskar. Kompisar har puffat på mig och sagt att det är bra (tack Ulla!). Häromsistens åt jag den godaste Tiramisu jag ätit hos vännen Björn - Picard sa han.

Nu när jag var lite less och trött så testade jag. Och vilken mat! Allt är djupfryst direkt efter skörden och tillagandet. Inga tillsatser, bra kryddor. Inte särskilt dyrt - och perfekt. Igår åt jag en fransk bondsoppa, Soupe au Pistou. Idag en älgfärsbiff med grönsaker från Bretagne. Och javisst ja, en perfekt mandeltårta. För att inte tala om deras nybakade croissanter ... jag lånar bild. De blev så bra.

Det är som god restaurangmat, enkelt att tina och tillaga, inte särskilt dyrt. Skulle bara önska att de hade hemsändning som Mathem.
Som sagt - den abdikerade husmoderns dröm!

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag bara njuter av att det är så lätt att fixa till god vardagsmat när vi bor vid Odenplan. Men efterrätterna är förrädiska. Bra när lägenheten inte har någon utrustning för att laga mat.

Men precis som du tyckte jag att butiken på Sveavägen ser trist och oinspirerande ut om man inte tittar ner i frysarna.

Margareta Wahlén sa...

Har åkt förbi Picard ett massa gånger när vi varit här Frankrike men aldrig handlat där, för som du säger, det har verkat så trist... Fick på franskan reda på att man öppnat en butik i Stockholm och har nu förstått av flera att jag missat något! Och nu du! Det blir givetvis ändring på detta!:)

Linda på Markbladet sa...

Himmel och pannkaka! Jag är ju något av en frankofil och älskar det franska köket.
Måste testa ngt ur deras sortiment.

Eva Swedenmark sa...

Eva, visst är det fiffigt - och efterrätterna är riktigt bra!

Eva Swedenmark sa...

Margareta jag tyckte som du, det såg så trist ut, men är glad att jag testade!

Eva Swedenmark sa...

Linda, låt dig inte förskräckas av den otroligt trista butiksinteriören, maten är verkligen bra! Och fransk :)

Marina sa...

Det låter ju alldeles fantastiskt!

Eva Swedenmark sa...

Marina! God vardagsmat enkelt, hokus pokus! Det är bra.