https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 21 maj 2014

Jag såg världen med mitt vänstra öga men det var inte ett enögt röstande

Nu har jag röstat! Känns skönt och bra. Jag grubblade mycket över hur jag skulle lägga rösten, ja ända in i valbåset faktiskt.
Det var parodiskt att rösta igår. Jag var en enögd röstare, var tvungen att akut göra en mindre ögonoperation på morgonen så mitt högra öga var helt i förband och jag såg världen med mitt vänstra öga.
Var inte det symboliskt så säg!
Trots det tror jag inte mitt beslut var enögt. Det var ett beslut taget med utsikt över hela världen, inte med ett begränsat egoistiskt synfält.
Jag röstar långsiktigt för att mina barnbarn ska få uppleva hur det är att leva i ett öppet solidariskt samhälle. Ja ett folkhem - men inte ett egoistiskt sådant utan ett där vi räcker ut våra händer till varandra och inte stänger oss inne i trångsynthet och egoism.

3 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Jag har också röstat! dock med två ögon!! Känns viktigt att vi deltar och jag hoppas många känner betydelsen av detta val. Vad hände med ditt öga? Hoppas det blir bra och att du snart blir ok igen! Tror båda ögonen behövs för att se ordentligt! kram Eva!

Eva Swedenmark sa...

Tack Margareta, det är olikt mig att rösta i förväg men denna gång blev det bra så. Ögat är ett elände, i fjorton dagar har jag haft en gigantisk vagel. jag fick fel antibiotika och fel behandling på SÖS men tack och lov har jag fått hjälp nu av min fina husläkare. Men igår hade jag ett ofantligt bandage över ögat .... därav enögdheten, nu är det borta igen.

Erika sa...

Hej Eva,

Tack för bra inlägg. Jag tycker också att det är viktigt att rösta - långsiktigt. Fast ibland är det svårt att förutse vart röstandet leder. Det är väl därför ideologin är så avgörande.

I år ska jag vara röstmottagare för första gången, det ser jag fram emot. Den kvinnliga rösträtten i Sverige har inte ens fyllt 100 år ännu - jag hoppas få vara med och fira det :-)