https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 20 maj 2014

Är jag en lust- och tröstätare som inte klarar av 5:2


Av hundra deltagare i en undersökning om 5:2-dieten på Karolinska har bara en hoppat av, meddelade Vetenskapens Värld igår i SVT. Bara en!
Dieten lanserades i ett program förra året, och ingen har kunnat undgå att läsa om den.  

Michael Mosleys bok 5:2-dieten friskare, smalare, längre liv med halvfasta finns så klart i min bokhylla. Resultaten som visades igår efter sex månader var uppenbarligen häpnadsväckande bra.

Jag har försökt flera gånger. Det är inte en bantningsgrej för mig även om litet extra hull finns. Det är framför allt ett sätt att komma åt risker för högt blodtryck, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet få  ett friskare åldrande som metoden verkar ha effekt på.

Men det vill sig liksom inte. Jag börjar och glömmer bort.
Det är en metod som inte passar för anorektiker som redan är för fixerade vid kaloriräkning. Till den gruppen hör jag inte. Men även någon form av lust-tröst-ätare verkar ha svårt. Är jag en sån?  Tål att tänka på.

Jag fick en förnyad  kick av programmet igår. Nu SKA jag.
Nu har jag berättat det för er - så nu måste jag hålla vad jag lovar.

7 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

Såg också programmet. Lycka till med utmaningen!

Eva Swedenmark sa...

Tack Annika. tror jag går igång på utmaningar :)

Kim M. Kimselius sa...

Har kört 5:2 sedan juli 2013, fungerar bra. Tillåter mig att vara flexibel om jag är på resa och kan då hoppa över mina dietdagar. Svårt att inte äta något när jag är ute och föreläser till exempel.
Har blivit betydligt piggare, tappat några kilon, men framförallt har jag hållit mig friskare än på många år!
Jag kör på! Hoppas du också kommer igång.
Kram Kim :-D

Margareta Wahlén sa...

Både jag och Christer fick inspiration igen när vi såg programmet i går! Har egentligen aldrig riktigt försökt fast jag köpte boken och första dagens fastameny…men så är det det där med uthålligheten och tröstmackan…men nu ska vi, som du!, försöka…frågan är bara när!!

Eva Swedenmark sa...

Kim! Uppmuntrande ord. Jag gillar också att man kan vara flexibel. Men du som reser så mycket!! Jag ska försöka nu i alla fall. Igen :)

Eva Swedenmark sa...

Visst var programmet inspirerande, Margareta! Tänkte börja igår men blev bjuden på middag. Men allvarligt talat ska jag verkligen försöka!

Kim M. Kimselius sa...

Hoppas det fungerar för dig den här gången Eva. Det är lättare än vad man tror när du väl kommer in i det.
Kram Kim :-)