måndag 15 december 2014

Som tryffelgrisar nosar de borgerliga journalisterna efter konflikter att blåsa upp

Det är måndag och jag är arg. Alliansen vill driva igenom ett förslag med hjälp av sitt nya stödparti SD om att ta bort stödet till Kulturtidskrifter.
Min bror har skrivit en suverän kolumn om detta. Läs!!!!  Kartongbärarens kommentar . Även Lars Gustafsson har i Expressen skrivit om den osande dumheten i detta klumpiga ignoranta förslag.

I de borgerliga tidningarna trumpetar de politiska journalisterna dag efter dag ut hur Löfven misslyckas. Lustigt nog är det tvärtom bland de människor jag talar med. Många som röstat på andra partier är nu övertygade om att det är Löfven och socialdemokraterna som får deras röst i nästa val. Man talar inte om s-misslyckande utan om Alliansen-Arrogansens totala politiska bankrutt, hur de hellre regerar med stöd av SD än hittar rimliga kompromisser i olika frågor.

Det som gör mig extra rasande är alla de hetsiga  journalisterna i framför allt borgerliga tidningar men även i TV som inte rapporterar på ett hederligt sätt utan smyger in en hatstämning i sina rapporter. I stället för att ta reda på sanningar nosar man som små tryffelgrisar efter konflikter att blåsa upp.

Jag har tagit beslutet att skippa morgontidningar tills vidare. Jag brukar inte läsa de borgerliga tidningarnas ledarsidor, men nu hjälper inte det när de politiska journalisterna politiserar allt material och drar så åt höger.

Jag läser tidskrifter,  TT-nyheter, lyssnar på P1, läser Aftonbladets ledarsida, kloka bloggar och infallsrika saker på Facebook.

Borgarpressen har jag fått nog av - och släpp fram t ex Mats Knutsson i rutan och jag byter kanal.

Så här fint skriver Björn Fries om hur det är hur det borde vara:
"Läser några artiklar om det svenska politiska läget så här på lördagskvällen. Jag slås av hur ilskt, oförsonligt, hatiskt och kompromisslöst tonläget är. Ord som solidaritet, allas lika värde och respekt för varandras åsikter används sparsamt. Ordet kärlek saknas helt! Insikten om att människor som möts av vänlighet, aktning och omtanke ger det samma tillbaka, verkar obefintlig. Och utanför är det också mörkt och blåser kallt.

4 kommentarer:

cruella sa...

Kulturtidskrifterna och stödet till dem är en sak. Jag är dock grundligt trött på vänsterretoriken riktad mot borgerligheten, liberalismen och Alliansen och de ständiga försöken att genom guilt by association koppla ihop SD och Alliansen.

Det är som du förstår inget personligt mot dig. Men på samma sätt som du byter kanal och slutar läsa tidningar har jag slutat följa vissa vänner till exempel på FB för att slippa de värsta länkade draporna.

Tur vi kan välja! Och nu får vi en chans till. Jag hoppas att tiden fram till valet i mars kommer att handla mer om konstruktiv politik och mindre om smutskastning. Det finns ju bara ett parti som garanterat vinner på att den politiska debatten aldrig tycks handla om någonting verkligt konkret och väsentligt.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cruella, jag håller så med att jag vill ha en konstruktiv debatt och inte smutskastning. Och jag tycker absolut att det finns aggressivitet och obehaglig ton på båda sidor. Jag läser aldrig Aftonbladets nyheter till ex, bara kultur och ledare. Det är helt okej med politisering på ledarsidor men på nyhetsplats har något hänt med journalistiken som jag inte gillar. P1 är bra! Fram för en vänligare ton i debatten och nyheter som tar upp annat än konflikter. Som ibland bara verkar påhittade för att sälja lösnummer. Vilket inte fungerar på mig.

maggisvarldgmail.com sa...

Eva, jag har stor respekt för din kunskap och ditt engagemang men har svårt att ge mig in i politiska diskussioner. Dock reagerar jag på som Cruella, vilken jag för övrigt tycker väl uttrycker det jag spontant kände när jag läste ditt inlägg, att SD skulle av alliansen upplevas som ett stödparti som de vill samarbeta med, och det är inte enligt mig en korrekt beskrivning. I den sorgliga situationen som nu uppstått och med SDs helt förfärliga uttalanden om "judar och samer" måste hela den här pajkastningen sluta och debatten bli mer konstruktiv och ansvarsfull. Annars kommer det att sluta illa är jag rädd.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är ett så deprimerande politiskt läge. Vi vet ju att SD förra perioden i 91 procent av alla frågor röstade med Alliansen enligt Riksdagens egen utredning. Det kommer säkert att fortsätta så. Om inte -- jag tror vi måste bryta upp denna förstockade gammelmodiga blockpolitik. Idag tror jag fp och c har så mycket mer gemensamt med s och mp - (alltså deras väljare inte de nuvarande fp och c-ledarna). Jag trodde inte jag skulle tycka detta men nu ser jag hellre en koalition c fp mp och s - som med sitt antirasistiska budkskap kan vara ett alternativ i svensk politik. Något nytt. Tänk om Bengt Westerberg vore fp-ledare i stället honom gillar jag.