https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 1 september 2010

Så ska min morgon vara

Jag vill att min morgon ska vara just så här. Vakna klockan sex . Dricka morgonkaffe och läsa tidningen. Stöka runt en stund. Duscha. Lägenheten ska vara någorlunda städad.
Sen kan jag sätta mig vid skrivbordet. Öppna macen, stänga av mobilen och inte bara försjunka i administration och brev och fejan och allt - utan rymma in i en annan värld. En som lockar mig. Den är i sanning inte problemfri, men den finns, den kallar på mig och det gör mig glad.
Ett skrivpass på två  timmar, inte många rader, men ändå...  minuterna flög iväg.
Nu ska jag ta en promenad längs kanalen och tänka vidare.
Just den här morgonen var just så.

5 kommentarer:

monika.westin sa...

Låter som den perfekta morgonen med lagom blandning av allt.

Evas blogg sa...

Låter som en fantastisk bra morgon. Jag vaknade också tidigt i morse och åkte ut till skogsbrynet. Men inte har jag jobbat inte. Flängt runt i bärbuskarna och känt solen värma ansiktet. Behövde kanske det just idag.

Evas värld sa...

Monika, en fin morgon, men varför kan man inte vara lika disciplinerad varje dag!

Eva, du gjorde helt rätt med bärplock och sol i ansiktet - men sen kom haglet eller?

Peter Fowelin sa...

Åh, vad jag känner igen mig i strävan efter att finna rutiner och arbetsgång under dagen som både gör att jag mår bra och får saker gjorda. Och mejlen, fejjan och bloggar är lika roliga som farliga. De drar så lätt bort uppmärksamheten från den där andra världen som man vill försjunka i och som skapar djupare mening. Ja, så tänker jag i alla fall... :)

Evas värld sa...

Jag tänker precis som du Peter. Ibland tröstar jag mig med att bloggen håller tankar och skrivande igång, och fejan får vara mitt fikarum på nätet. Denna morgon gick jag en snabb promenad längs kajen och tog sedan en kaffe med kompisar jag stötte på vid Nytorget på Tevere. Kändes som en bra morgon. Nästan lite som en kontinental morgon:)