https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 30 april 2014

Hur skriver man en spänningsroman?

Inbäddad bildlänk


Hur gör man för att skriva en spänningsroman? Finns väl lika många sätt som det finns författare. Det funderar jag på idag.

På söndag ska vi ha en kurs i deckarskrivande, bästa Annica Wennström och jag. Det enda vi kan prata om är så klart hur vi tänker och gör, förmedla insikter vi fått genom vårt eget skrivande och uppmuntra deltagarna till att hitta sin egen röst, sina metoder. Sina knep. Det ska bli kul!

Ni hör - glåmigheten från igår sopades bort av vårvindarna. Idag är jag mitt vanliga jag igen och tack och lov för det. Det är hemskt att sjunka in i allergidepression! Att vakna och bara vara trött och seg.
Vi är många som känner så i vårtider. Så många är allergiska.

Men nu är det skrivardagen det gäller. Vi funderar på roliga övningar, bra exempel. På egna lyckade resultat men också våra tillkortakommnden. Ibland är det ju genom sina fel man lär sig mest. Återkommer med skrivardagsrapport.

Till dess: Trevlig Valborg med glöd!

5 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Oh Eva, vad det låter spännande! Hade gärna velat delta men en väninna kommer upp från Göteborg och vi ska gå på konsert i Oscarskyrkan och lyssna och se "Mass". Just denna dag förstås. Hoppas ni återkommer med flera dagar!

Eva Swedenmark sa...

Det är alltid så spännande att diskutera skrivprocessen, Margareta. kanske blir det en skrivdag här i trakten också framöver.

Evas blogg sa...

Jag har varit dålig på att läsa bloggar den senaste tiden, tyvärr. Hade jag sett detta hade jag anmält mig direkt. Hoppas ni kommer tillbaka nästa år.

Evas blogg sa...

Eller varför inte tidigare :)

Eva Swedenmark sa...

Eva: Vi får hoppas att Vuxenskolan och Förlag 404 vill återkomma med skrivdagar - även om det inte är säkert att just jag eller vi får vara med då igen!