https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 26 oktober 2012

Skriva kallar mig samarbetsmästare

Tema: Romance + Skriv som StrindbergVill ni kanske läsa en rolig intervju med mig som Victor Estby gjort på temat skriva böcker tillsammans? Då tycker jag ni ska köpa Skriva - jag har berättat om den tidskriften tidigare, den är verkligen entusiastisk, ambitiös och läsvärd för alla som tycker om att skriva. Massor med tips och roliga författarintervjuer i varje nummer, den är så värd sitt pris!

Så här presenteras senaste numret:
"Vi gräver även ned oss i Strindbergs anteckningar och verk och hittar författarens 7 okända skrivtips. Dessutom hälsar vi på hos Mikael Niemi och Nina Björk och snackar skrivprocesser.
För den som funderar på att skriva sin bok ihop med någon annan, hämtar vi råd från samarbetsmästaren Eva Swedenmark som skrivit 23 böcker tillsammans med andra författare.
Vi visar också hur man använder Twitter för att nå ut och hur man skaffar sig fler följare. Och som vanligt: krönikor, svar från skrivardoktorerna, prylar, debutanter och annat skoj."

Kul att bli kallad samarbetsmästare, jag tror verkligen på tanken att Ensam inte är stark - och på idén att Tre flickor leker bra tillsammans - se bara på Emma Vall som ju är Annica Wennström, Maria Herngren och jag.

6 kommentarer:

Karin sa...

Grattis! Vad kul – och välförtjänt!

Margareta Wahlén sa...

Vilken fin titel att vara stolt över! Ska genast inhandla tidningen när jag kommer hem!

Olle Broström sa...

Gratulerar till en fin" titel"! Att skriva tillsammans ger ju glädjen att skapa tillsammans. Min erfarenhet från vetenskaps/medicinvärlden går ju förstås inte alls att jämföra litterärt (det blir heller mkt sällan några "kioskvältare",jag lovar). Men processen är rolig: mkt ideer,stöta och blöta,göra själva arbetet och sedan försöka skriva ngt begripligt. Få tillbaka manuskriptet, pepprat med synpunkter,hård (ofta bra) kritik från tidskriftsredaktörerna och sedan i bästa fall publicering. Man har gjort något, haft roligt och lärt sig mycket av sina medförfattere.Men nyckelordet är just- tillsammmans.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Tack Karin, jag är glad!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Margareta, jag tror det är en tidning i din smak, vad härligt du verkar ha det med lilla barnbarnet!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Olle! Visst är det utmanande och roligt att samarbeta. I början var det svårt både att ge och ta kritik. Men det är så nyttigt och så kreativt. Jag längtar efter mina medförfattare när jag sitter ensam med ett manus och skriver. Men hela idén går ju på tvärs mot bilen av den ensamme författaren som kämpar med sin unika text :)