https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 17 juni 2013

Inbjudna att inspirera till skrivande


Jag deltog som inspiratör på en spännande Festivaldag för skrivsugna i Kaxås i Offerdal i Jämtland, en av världens vackraste platser för övrigt. Vi var tre författare, tre inspiratörer, som berättade om vårt skrivande och våra skrivmetoder för en engagerad grupp deltagare som ville bli inspirerade.
Inger Henricson och Elin Olofsson var de andra två författarna.Inger har skrivit en fascinerande bok om sin släkt, Stannfåglarna. Elin har just framgångsrikt debuterat med  Då tänker jag på Sigrid, en berättelse om att resa bort och komma hem som jag nu ser mycket fram emot att läsa. Det är verkligen så mycket lust i att möta människor med skrivdrömmar, idéerna bubblar omkring dem och de vill bara ha mer och mer av de råd och tankar man kan dela med sig av.
Det är smittsamt, jag längtade hem till min skrivhörna när dagen var slut.
Pigga Studieförbundet Vuxenskolan och Förlag 404 har inlett ett roligt samarbete kring skrivande, det här var bara början.

Igår talades det om en Bloggdag.
'
Lingon och lustVarje gång jag är i Jämtland får jag massor av frågor om när nästa Bärbok kommer  (den serie böcker Annica Wennström och jag skrivit som inleddes med Smultron och svek och avslutades med Lingon och lust).
Det måste bli en Hjortronbok, sa flera av deltagarna igår.
Ja vem vet!!


 


8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag läste i ÖP om dagen. Så roligt att det blev så bra. Jag hade tänkt anmäla mig men så blev jag sjuk, tyvärr. Det hade varit härligt att få lite inspiration igen. Men det blir kanske fler tillfällen.

Eva Swedenmark sa...

Saknade dig Eva! Tror du hade gillat dagen. Men det blir fler gånger :)

Anonym sa...

Var ju också upptagen av andra saker tyvärr, men hoppas på fler möjligheter.

Ja visst måste det komma en Hjortonbok ! Hjortron och Hjärtesorg kanske???

Anonym sa...

Jaaaa, väntar med spänning på Hjortron och .....

Anneli sa...

Tusen tack för att ni delade med er!! Trivdes som fisken i vattnet, även om jag nog mest troligt aldrig någonsin kommer att skriva en bok. Vi har tur vi som har Sara i trakten, som fixar sådan här härliga möten!!

Och det är klart det måste bli en Hjortronbok när allt utspelar sig i Östersund!

Ville egentligen redan i söndags säga till er alla tre att den här dagen och inte minst era böcker (som är lika olika som era metoder), som jag sträckläst inför söndagen , har gett mig läslusten tillbaka - igen. Tack för det, också!!!!

Eva Swedenmark sa...

Anneli, så kul att du var där och kände dig inspirerad. Allt skrivande måste ju heller inte bli böcker, det finns så många sätt och anledningar att uttrycka sina tankar i skrift!

Sara sa...

Ja det var en bra dag! Vi komemr med en fortsättning, eller hur Eva?

Emmasusanna sa...

Jaaaa jag måste få läsa en till bärbok, hjortron och blåbär! Hahaha behööööveer det och jag älskar dom tidigare böckerna !!
Vet att inlägget är sen tidigt i somras, men bara måste kommentera ändå!