https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 4 maj 2014

Jag älskar att lyssna till den intensiva tystnaden


Engagerat arbetade deltagarna på Annicas och min workshop om skrivande av spänningsroman.
Jag älskar att lyssna till den intensiva tystnaden när en grupp människor skapar en historia ur nästan ingenting - eller varför skriver jag så: Jag menar ur djupet av sin fantasi där allt kan skapas ur mycket lite.
Vi lät dem skapa personer som skulle kunna vara med i deras kommande bok. Autentiska personer kändes det som, med namn och trauman och ångest. Sedan lät vi dem slumpvis ställas inför situtioner som deras skapare inte var beredda på.
Din person är en mördare, din person är jagad - hen vet det och står nu framför en sjö. Beskriv sjön och spegla din persons sinnestillstånd genom att berätta om sjön.
Det var en av uppgifterna.
Sedan läste de sina texter  för oss och vi diskuterade. Som vanligt gav jag det svar som Elizabeth George brukar om hur man gör: "Var snäll och kom ihåg att den enda regel som finns är att det inte finns några regler och det gäller framför allt när det handlar om hur man ska ge form åt en handling."

1 kommentar:

askott597 sa...

Härligt spännande och intressanta övningar ni gav. Intressant även att höra hur ni jobbat med era deckare och annat skrivande. Ambitiösa författare i högsta grad. Återigen Tack.